DC Online

Lees de Nieuwsbrief Special over DC Online hier.
                

Verschillende bronnen!

Wat wil je weten of waarover wil je lezen? Als leerling kun je via DC Online boeken lezen maar ook andere bronnen vinden en selecteren voor je project. Zo leren je leerlingen informatie te verwerken en verkennen ze de wereld om hen heen. Als leerkracht verbind je lezen met wereldoriëntatie en stimuleer je lezen en informatie verwerken.

  Uitgebreid zoeken en verwerken


We helpen je leerlingen bij het zoeken met trefwoorden naar informatieboeken, videobronnen, afbeeldingen en weblinks. Kinderen zoeken bronnen veilig en op hun eigen leesniveau! Op DC Online maak je ook je eigen klasprojecten aan, passend bij het thema van je keuze en met alle bronnen overzichtelijk bij elkaar.

Informatie verwerken in projecten 

Informatie verwerken begint met Zoeken. Dan start de leerling zijn project: de spreekbeurt, het werkstuk, een muurkrant of posterpresentatie, noem maar op. Vanaf de Basispoortkoppeling heeft elke leerling én leerkracht zijn eigen projectomgeving: Mijn Project. In een later stadium voegen we meer functies en mogelijkheden toe. Zo krijg je een Documentatiecentrum om elke dag te gebruiken!

 

Inzicht voor de leerkracht 

Als leerkracht volg en begeleid je je leerlingen: bij het zoeken naar bronnen, bij hun projectwerk en wanneer ze lezen. Je kijkt achter de schermen mee en arrangeert in DC Online klasprojecten of helpt je leerlingen bij hun project. Zo geven we je inzicht en overzicht.