Informatie

 

Op de grens van basisschool en voortgezet onderwijs

Oudere kinderen hebben veel verschillende interesses: hun wereld wordt groter. De serie Informatie bedient ze op hun wenken met een brede keus aan boeiende thema's. Er is voor elk wat wils. De online omgeving, heldere flapteksten, een grote titelposter en www.docukit.nl maken het makkelijk het juiste boek te kiezen.

Teksten op hún niveau 
De teksten zijn afgestemd op de voorkennis en het niveau van de doelgroep. Moeilijke woorden worden in de tekst en in een trefwoordenlijst verklaard. De boeken hebben een vaste opbouw en zijn uitgevoerd in full colour. Er is veel functioneel beeldmateriaal, zodat de boeken ook geschikt zijn voor minder talige kinderen.

 

Lees hier een voorbeeldboek

 

Plusboekjes: verwerken en differentiëren op vier niveaus
Wil je differentiëren? Bij elk deel verschijnt een Plusboekje met verwerkingsvragen en -opdrachten op vier niveaus: van vragen voor alle kinderen tot opdrachten die passen bij de creativiteit van het individuele kind. De leerlingen kunnen hun antwoorden zelf controleren met de losse antwoordkaart. Voor wie nog meer wil weten, is er een schat aan leestips.

Op veel fronten inzetbaar 
De serie is een rijke bron voor projecten, werkstukken en spreekbeurten. De inhoud is gecheckt door deskundigen en dus betrouwbaar. Spelenderwijs trainen je leerlingen vaardigheden als studerend lezen, informatie verwerken en zelfstandig werken. Informatie biedt uitgelezen verdieping bij de zaakvakken en biedt goede achtergrondinformatie voor actuele onderwerpen.

Gemakkelijk te beheren 
De boekjes zijn goed te beheren en in te delen: naast een eigen nummer hebben ze een siso- en een PIM-codering. De serie is ingevoerd in beheersystemen zoals bicat, educat en leerwereld/bibliotheek.net. Er zijn plastic bakken verkrijgbaar om de boekjes netjes in op te bergen.

 

Informatie Online

Op het online platform van Documentatiecentrum vind je alle Informatie-boeken van de afgelopen jaren. Online kun je de boeken niet alleen lezen, maar ook luisteren! Elke leerling heeft zijn eigen boekenplank en mogelijkheden tot leesondersteuning (naast de voorleesfuntie o.a. ook de leesliniaal en het dyslexielettertype). Daarnaast kun je Informatie Online inzetten als onderzoeksplatform: je vindt er de ingebouwde kindvriendelijke, veilige zoekmachine Wizenoze waarmee kinderen video’s, weblinks en plaatjes vinden en ze eenvoudig opslaan in hun eigen onderzoeksomgeving. Kijk voor meer informatie over DC Online op deze pagina.


Een volwaardige bibliotheek met een abonnement en/of met losse koop

Je kunt je abonneren op Informatie, maar ook losse titels, Plusboekjes en series bestellen. Met een abonnement ontvang je elk half jaar 10 nieuwe boekjes. Daarnaast heb je voor al je leerlingen en leerkrachten onbeperkt toegang, ook thuis, tot Informatie Online met alle bijbehorende mogelijkheden. Een abonnement geldt minstens één schooljaar, daarna tot wederopzegging. Een abonnement opzeggen doe je schriftelijk en 3 maanden voor de verlengdatum. Een abonnement op de Plusboekjes is alleen mogelijk in combinatie met een abonnement op de informatieboeken. Om je bibliotheek aan te vullen, kun je losse halfjaargangen bestellen.

 

Nieuwe titels

In schooljaar 2022/2023 verschenen de volgende Informatie-titels:

Epidemieën Zo word je bouwvakker
Beeldhouwkunst Bomen
Vriendschap Microchips
Azië Fobieën
Europa Mens en religie
Oceanië Islam
De zijderoute De marechaussee
Katachtige Azteken
De landmacht Yoga
Aardverschuivingen Zo word je uitvinder
Slavernij en Nederland