Mini Informatie

 

Het échte werk voor 7- t/m 9-jarigen

Kun je eenmaal lezen, dan begint het echte werk. Dan kun je aan de slag met de vrolijke, kleurrijke boeken van Mini Informatie. Keuze genoeg en het ene onderwerp nog boeiender dan het andere. Als je nog niet nieuwsgierig was, dan word je het wel van Mini Informatie!


Voor sterk en zwak 
In Mini Informatie vinden uw leerlingen altijd iets van hun gading. De onderwerpen zijn verrassend en toch herkenbaar. De boeken zijn volledig in kleur en rijk geïllustreerd en tekst en beeld vullen elkaar naadloos aan. Zwakkere lezers en dyslectische leerlingen voelen zich ook helemaal thuis bij deze reeks: bij de keuze van lettertypen en de formulering van de teksten is speciaal rekening met hen gehouden.

 

Lees hier een voorbeeldboek

 

Vaste opbouw
Elk boek telt 16 pagina’s. Een prikkelende tekening kaart het onderwerp aan. Daarna volgt een aantal hoofdstukken van één of twee pagina’s. Ze zijn helder opgebouwd en voorzien van veel ondersteunend beeld. Aan het eind vertelt een samenvatting de kinderen wat ze geleerd hebben.

 

Plusboekjes: verwerking op vier niveaus
Bij elk boek hoort een Plusboekje met verwerkingsmateriaal: vragen en opdrachten bij het leesboek. Je leerlingen kunnen er zelfstandig mee aan de slag. De vragen en opdrachten zijn ondergebracht in vier rubrieken, van eenvoudig tot uitdagend: een prima opzet om te differentiëren. Met de antwoorden achterin het boekje kunnen de kinderen het eigen werk nakijken.

Breed inzetbaar 
Met Mini informatie haal je een leermiddel in huis dat je op veel fronten kunt inzetten. Denk aan wereldoriëntatie, technisch lezen, begrijpend lezen, informatieverwerking of zelfstandig leren werken. Ook voor een werkstuk of spreekbeurt biedt Mini Informatie, zeker in combinatie met de online omgeving, een onuitputtelijke bron.

 

Gemakkelijk te beheren 
De boekjes zijn gemakkelijk te beheren en te categoriseren: ze hebben elk een eigen nummer, een siso-code en een PIM-code. Op de titelposter vinden je leerlingen een overzicht van alle titels. De serie is ingevoerd in beheerssystemen zoals bicat, educat en leerwereld.bibliotheek.net. 

 

Mini Informatie Online

Op het online platform van Documentatiecentrum vind je alle Mini Informatie-boeken van de afgelopen jaren. Online kun je de boeken niet alleen lezen, maar ook luisteren! Elke leerling heeft zijn eigen boekenplank en mogelijkheden tot leesondersteuning (naast de voorleesfuntie o.a. ook de leesliniaal en het dyslexielettertype). Daarnaast kun je Mini Informatie Online inzetten als onderzoeksplatform: je vindt er de ingebouwde kindvriendelijke, veilige zoekmachine Wizenoze waarmee kinderen video’s, weblinks en plaatjes vinden en ze eenvoudig opslaan in hun eigen onderzoeksomgeving. Kijk voor meer informatie over DC Online op deze pagina.

 

Een volwaardige bibliotheek met een abonnement en/of met losse koop

Je kunt je abonneren op Mini Informatie, maar je kunt ook losse titels of series bestellen. Met een abonnement ontvang je elk halfjaar 8 nieuwe boeken, inclusief Plusboekjes en een nieuwsbrief met achtergronden en tips. Daarnaast heb je voor al je leerlingen en leerkrachten onbeperkt toegang, ook thuis, tot Mini Informatie Online met alle bijbehorende mogelijkheden. Een abonnement geldt minstens één schooljaar, daarna tot wederopzegging. Je abonnement opzeggen doe je schriftelijk en 3 maanden voor de verlengdatum. Door ook oudere jaargangen te bestellen, beschik je nog sneller over een volwaardige bibliotheek.

 

Nieuwe titels

In schooljaar 2022/2023 verschenen de volgende Mini Informatie-titels:

Spiegels Grote dieren in de natuur
Naar logopedie Bijzondere huizen
Hoge gebouwen

Slangen

Het zwemparadijs Halloween
Nieuws! Arm en rijk
De koala Eenhoorns
De piano Raketten
Gedichten De boswachter