Veelgestelde vragen

Staat je vraag er niet tussen? Bel +31 (0)76 205 01 01 of mail ons op info@documentatiecentrum.nl

› Kan ik zelf onderwerpen (titels) aandragen?
Absoluut, onze leesspecialisten staan open voor tips 'uit het veld'! Is er een onderwerp dat jij als leerkracht, leerling of ouder echt mist? Geef het ons door via info@documentatiecentrum.nl. We beloven natuurlijk niets, maar we zullen het door jou aangedragen onderwerp absoluut in overweging nemen. Als we beslissen om jouw titel inderdaad uit te gaan geven, kan het wel even duren voor het boek ook echt verschijnt. We hebben zelf namelijk ook al een aardig lang verlanglijstje...
› Niet alle DC-boeken passen bij de identiteit van onze school. Hebben jullie daar een oplossing voor?
Jazeker: de boeken die jullie niet geschikt achten voor jullie leerlingen, kunnen jullie kosteloos terugsturen. In ruil daarvoor ontvangen jullie tegoedbonnen t.w.v. de nieuwprijs van de teruggestuurde boeken. In onze webwinkel kunnen jullie dan nieuwe boeken uitzoeken die wél passend zijn. Als jullie al over alle DC-boeken beschikken die jullie graag zouden willen, kun je deze tegoedbon ook gebruiken voor andere (niet-DC-)boeken uit onze webwinkel. Ook over DC Online hoef je je geen zorgen te maken: met behulp van het onderdeel 'Boekenlijst' in de leerkrachtenomgeving maak je met één klik op de knop een boek onzichtbaar voor de hele school. 

 

Voor het kosteloos terugsturen, bieden we 2 mogelijkheden: 

  • Je stuurt het pakket (goed verpakt) terug naar
    Leerlooierstraat 6
    4871 EN Etten-Leur
    Wij storten dan de verzendkosten terug, of verrekenen deze met een volgende zending.
  • Bij een minimum van 2 boeken: Je legt het pakket (goed verpakt) klaar en laat ons weten wanneer wij het kunnen laten ophalen.
› Wanneer worden de boeken geleverd?
Als je een abonnement hebt op een of meerdere fysieke boekenreeksen van Documentatiecentrum, kun je twee keer per jaar een mooi boekenpakket verwachten: in januari en in juni. De boeken die je fysiek krijgt, zijn telkens al net iets eerder online beschikbaar op DC Online. 
› Bij welke boeken zijn er Plusboekjes beschikbaar?
Plusboekjes zijn beschikbaar bij alle boeken uit de reeksen Mini Informatie, Junior Informatie en Informatie. Bij een abonnement op Mini Informatie zitten de Plusboekjes standaard inbegrepen. Dit betekent dat je ook bij een abonnement op DC Online Basis (daarbij krijg je alle reeksen online) toegang tot alle Plusboekjes van Mini Informatie krijgt, en dat je bij een abonnement op DC Online Basis mét kastbieb (de fysieke boeken) ook de fysieke Plusboekjes van Mini Informatie ontvangt. Bij Junior Informatie en Informatie kun je een aanvullend abonnement op de Plusboekjes nemen, of de Plusboekjes die je wil ontvangen los bestellen. De boeken uit de reeks Uitgelicht, komen telkens ook uit binnen een van de series. Dit betekent dat ook Uitgelicht-boeken Plusboekjes hebben, tenzij ze uitgegeven worden binnen de reeks Kijkdoos. 
› We zijn enthousiast, maar weten het nog niet zeker. Kunnen we een proeflicentie aanvragen?
Ja, we laten jullie graag overtuigen door het gemak en de legio mogelijkheden van Documentatiecentrum zelf! Dat kan ofwel met een gratis demolicentie, ofwel met een kennismakingslicentie voor €108.95. Met de demolicentie heb je 30 dagen onbeperkt toegang tot DC Online middels enkele fictief aangemaakte leerlingen- en leerkrachtenaccounts. Met de kennismakingslicentie abonneert je school zich voor 5 maanden op DC Online Basis. Maak kennis met alle reeksen, alle functies, voor alle leerlingen. Direct aan de slag? Mail ons op info@documentatiecentrum.nl. Bestel daarnaast ook zeker een Kennismakingsset Kijkdoos & Mini en/of een Kennismakingsset Junior & Informatie! Je krijgt dan een boekenpakketje om de fysieke boeken en Plusboekjes te leren kennen. Proeflicenties en Kennigsmakingssets zijn beschikbaar voor scholen en praktijken en zijn eenmalig te bestellen.
› Wij hebben al een abonnement op een of meerdere reeksen, maar willen graag uitbreiden. Kan dat? Wat raden jullie aan?
Dat kan natuurlijk altijd! Vanaf drie reeksen is een abonnement op DC Online Basis (je krijgt dan álle reeksen) vaak al aantrekkelijker. Onze Docentenservice adviseert je graag. Neem contact op via +31 (0)76 205 01 01 of info@documentatiecentrum.nl om de precieze mogelijkheden te bespreken.
› Ik heb interesse in een aantal losse titels. Kan ik deze, ook zonder abonnement, bestellen?
Zeker weten, ook niet-abonnees kunnen mooie DC-boeken ontvangen. Alle beschikbare boeken (leesboeken én Plusboekjes) vind je in onze webshop
› Is een abonnement op uitsluitend de online omgeving ook een optie?
Uiteraard! Jullie abonnement heet dan: 'DC Online Basis', of nog vollediger: 'DC Online Basis zónder kastbieb'. Dat betekent dat al jullie leerlingen en leerkrachten een account, en daarmee online toegang, hebben tot alle (bij de betreffende groep passende) reeksen, maar dat jullie niet de fysieke boeken ontvangen. Je vindt de abonnements- en prijzeninformatie op deze pagina
› Kunnen we ons ook als bovenschoolse stichting in plaats van als individuele school abonneren?
Absoluut! We overleggen graag over de precieze mogelijkheden voor jullie stichting. Afhankelijk van jullie stichtinggrootte, schoolgroottes en DC-wensen komen we dan tot een passend en voordelig aanbod. Neem contact op met onze Docentenservice via info@documentatiecentrum.nl of bel +31 (0)76 205 01 01. 
› En onze bibliotheek, kan die zich ook abonneren?
Ja! Voor bibliotheken gelden speciale reeksprijzen. Kijk daarvoor in ons bestelformulier, kies voor "Documentatiecentrum – abonnementen/licenties op reeksen en DC Online Basis" en vervolgens voor Bibliotheek. Klik tot slot aan of de bibliotheek gevestigd is in Nederland of in België. Bibliotheken kunnen zich ook abonneren via NBD Biblion. 
› Onze rode bewaarbakken raken vol, waar kunnen we nieuwe bestellen?
Nieuwe bakken om nog meer mooie DC-boeken in op te kunnen bergen, bestel je in onze webshop
› Ik heb gehoord over Themaplein. Is Themaplein ook van Documentatiecentrum?
Themaplein is geen onderdeel van Documentatiecentrum, maar is wel een activiteit van de makers van Documentatiecentrum. Themaplein is dé uitkomst voor scholen die thematisch werken, maar graag wat hulp krijgen bij het verzamelen van een rijke leesomgeving, elk thema opnieuw. Afgelopen schooljaar startten tientallen scholen met Themaplein. Bij hun thema’s wereldoriëntatie (methode-gebonden én methode-ongebonden) ontvingen zij een huur- of kooppakket vol geschikte boeken, informatief en verhalend, fysiek en online. En met succes: van deze eerste groep Themapleinscholen ontvingen wij nuttige feedback en vooral veel positieve reacties. Iedereen die reageerde, zou Themaplein aanraden aan collega-scholen. Bij Themaplein hoort ook eenzelfde soort online omgeving als bij DC: daar vind je dus naast e-boeken bij je thema ook een onderzoeksplatform met een ingebouwde kindvriendelijke, veilige zoekmachine. Daarmee vinden je leerlingen video’s, weblinks en plaatjes die ze eenvoudig opslaan in hun eigen onderzoeksomgeving.