Meer informatie

Start met je school met Documentatiecentrum: bij een basisabonnement met kastbieb krijg je een goedgevulde bibliotheek én toegang tot DC Online met informatieboeken uit de reeksen Kijkdoos, Mini Informatie, Junior Informatie, Informatie en Uitgelicht. Profiteer van de mogelijkheden op het gebied van lezen, lezen verbinden met wereldoriëntatiethema's, onderzoekend leren, informatie verwerken en groei mee met de mogelijkheden die volgen. Liever alleen online lezen, of juist maar een enkele boekenreeks bestellen? Kijk op de pagina's hiernaast voor alle mogelijkheden. 
Op de pagina's hiernaast vind je meer informatie over het platform DC Online, de verschillende reeksen, de kosten voor abonnementen en losse reeksen en het bestellen van onze uitgaven. 

 

Kijk bijvoorbeeld eens naar onze speciale uitgaven van Uitgelicht, waarin we uitgebreid ingaan op bijzondere onderwerpen. We trapten af met De Twaalf Provincies, in 2020 volgde speciaal vanwege 75 jaar bevrijding de monumentale serie De Tweede Wereldoorlog, en in 2020 verscheen ook Mijn familie komt uit.... In deze  serie lezen je leerlingen over de taal en cultuur van de thuislanden van migrantenkinderen. 

In de serie Koninkrijk der Nederlanden, die in 2021 verscheen, lezen je leerlingen alles over de verschillende delen van ons koninkrijk. In 2022 verscheen de serie De werelddelen, in deze serie kijk je naar de natuur, geschiedenis en cultuur van de verschillende werelddelen. Welke overeenkomsten zijn er? En waardoor komt dat? Van 1 juli 2023 tot 1 juli 2024 herdenken we dat 150 jaar geleden de slavernij in Nederland werd afgeschaft. Om hierbij stil te staan brachten wij het boek Uitgelicht: Slavernij en Nederland uit.