Nieuws

Uitgelicht: Slavernij en Nederland

Uitgelicht: Slavernij en Nederland

01 juli 2023 - Tijdens het herdenkingsjaar Slavernijverleden, van 1 juli 2023 tot en met 1 juli 2024, wordt er een jaar lang stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij, 150 jaar geleden. Bijna drie eeuwen lang leefden en werkten mensen, tot slaaf gemaakt, in de voormalige koloniën van Nederland. Het lijkt al lang geschiedenis, maar werkt nog steeds door in onze maatschappij. Om stil te staan bij dit pijnlijke verleden hebben wij binnen de reeks Informatie het Uitgelicht boek Slavernij en Nederland uitgebracht, geschreven door Karin van Hoof, speciaal voor de bovenbouw en voor gebruik bij de WO-thema's uit je methode of je project.
Laatste docunieuws

Laatste docunieuws

16 januari 2023 - Download hier de laatste Docunieuws, de nieuwsbrief van Documentatiecentrum. In deze editie lees je over de nieuwste Uitgelicht serie: De Werelddelen, vertellen we je over thematisch lezen en werken met DC en leer je meer over DC Online. 
DC Online 4.0 is live!

DC Online 4.0 is live!

08 februari 2022 - Het is zover: DC Online, met inmiddels meer dan 525 leesboeken online, is verhuisd naar de mooie nieuwe lees- en onderzoeksomgeving, waar ook de andere leesplatformen van Schoolsupport (TekstVaardigThemaplein en ReadAlong) gebruik van maken. Met deze nieuwe leesomgeving groeien we de komende jaren verder.
Laatste Docunieuws

Laatste Docunieuws

16 november 2021 - Download hier de laatste Docunieuws, de nieuwsbrief van Documentatiecentrum. In deze editie lees je niet alleen over de nieuwste uitgaven maar ook over DC Online 4.0, over de nieuwste Uitgelicht-serie Mijn familie komt uit… en over onze weektaakhulp. Bovendien leer je hoe overstappen naar DC Online Basis al heel snel loont!
DC op je weektaak in ‘21/'22!

DC op je weektaak in ‘21/'22!

18 augustus 2021 - Ze zijn er: onze weektaakplanningen voor 2021/2022! Speel in op seizoenen, actualiteiten, interesses van je leerlingen en op wat er speelt in de klas, door elke week een DC-boek op je weektaak te zetten of mee te geven als huiswerk. We helpen je graag verder en hebben alvast een voorzetje gedaan! Kijk op deze pagina voor (zelf nog aan te passen) planningen voor dit schooljaar. 
Uitgelicht: Mijn familie komt uit…

Uitgelicht: Mijn familie komt uit…

10 juni 2021 - In de Uitgelicht-serie Mijn familie komt uit… lezen je leerlingen over de thuislanden van migrantenkinderen: Eritrea, Syrië, Turkije, Polen, Marokko en Afghanistan. In elk boek neemt een kind met een migrantenachtergrond de lezer mee in een ontdekkingstocht door zijn of haar land: de ligging, tradities, gewoonten en de traditionele keuken komen aan bod en de lezer leert zelfs een paar woordjes in de taal van het land!
NIEUW | De DC Bladerkast!

NIEUW | De DC Bladerkast!

22 april 2021 - Met de Documentatiecentrum Bladerkast verplaats je je verzameling DC-boeken makkelijk van de ene naar de andere klas! Richt de kast bijvoorbeeld iedere periode opnieuw in met boeken die passen bij jullie nieuwe wereldoriëntatiethema. Koop (€195) of huur (€49/jaar) deze verrijdbare lage bladerkast en werk flexibel met je DC-boeken in de klas en op leerpleinen. 
Lees meer ›
Laatste Docunieuws

Laatste Docunieuws

12 maart 2021 - Download hier de laatste Docunieuws, de nieuwsbrief van Documentatiecentrum. In deze editie lees je over de nieuwste uitgaven, ontdek je alles over Kijkdoos-projecthulp, leer je dat overstappen loont én krijg je meer info over DC-leestaken!
NIEUW | Kijkdoos-projecthulp

NIEUW | Kijkdoos-projecthulp

01 december 2020 - Met de Kijkdoos-projecthulp begin je snel een project bij een van je Kijkdoosthema's. Met onze tips en ideeën besteed je aandacht aan woordenschat en leg je de link naar de belevingswereld van je leerlingen: met 'vertelwoorden', praatvragen, filmpjes, boekentips en kleurplaten. Kijk op de projectpagina voor de reeds beschikbare thema's, bijvoorbeeld thema Sinterklaas!
Nieuwe Documentatiecentrum-folder

Nieuwe Documentatiecentrum-folder

11 november 2020 - Alle info op een rij! Laat je inspireren door de nieuwe Documentatiecentrum-folder. Je leest 'm via deze link.
Laatste Docunieuws

Laatste Docunieuws

04 september 2020 - Download hier de laatste Docunieuws, de nieuwsbrief van Documentatiecentrum. In deze editie lees je niet alleen over de nieuwste uitgaven maar ook over Boeken in plaats van Boekjes, over de nieuwste Uitgelicht-serie en over DC en digitale geletterdheid. Bovendien leer je hoe overstappen naar DC Online Basis al heel snel loont!
DC op je weektaak!

DC op je weektaak!

19 augustus 2020 - Speel in op feestdagen, seizoenen, actualiteiten, interesses van je leerlingen en op wat er speelt in de klas, door elke week een DC-boek op je weektaak te zetten of mee te geven als huiswerk. We helpen je graag verder en hebben alvast een voorzetje gedaan! Kijk op deze pagina voor (zelf nog aan te passen) planningen voor heel 2020/2021.
DC Online mét kastbieb, nu met 12% korting!

DC Online mét kastbieb, nu met 12% korting!

23 juni 2020 - De enthousiaste reacties die we ontvangen op het gratis beschikbaar stellen van DC Online, vieren we graag met een mooi aanbod: 12% korting op je eerste abonnementsjaar! Al vanaf 462 (afhankelijk van je schoolgrootte) ontvang je 60 hardcover boeken én voor de hele school onbeperkt toegang tot 500+ e-boeken en het onderzoeksplatform! Mail ons je bestelling via service@schoolsupport.nl
25 jaar Kijkdoos, dat moet gevierd!

25 jaar Kijkdoos, dat moet gevierd!

14 mei 2020 - Kijkdoos biedt de kleuter- en onderbouw al 25 jaar passende thema's, mooie kijkplaten, woordenschat, de beste teksten en nu ook: Kijkdoos Online! Dat vieren we met mooie aanbiedingen. Kijk snel in deze folder en bestel 16 leesboeken mét Kijkdoos Online voor €125 of 4 leesboeken voor €40!
Documentatiecentrum Werkstukken Estafette

Documentatiecentrum Werkstukken Estafette

31 maart 2020 - Tot en met 3 mei verloten we elke dag Documentatiecentrum-Informatieboeken onder kinderen die foto's van hun zelfgemaakte werkstuk inzenden. Kijk snel op deze pagina en doe mee!
1 2 3